Bosch alustab igapäevaste tervishoiualaste lahenduste pakkumist

14.11.2016 | Bosch Group | Ettevõtte uudised

• Bosch Healthcare Solutions GmbH pakub klientidele ühendatud tooteid ja teenuseid, milles ristuvad tervishoid ja meditsiinitehnoloogia.
  • Maailma esimene hingamisanalüsaator, mis parandab astmaatikute elukvaliteeti
  • Boschi põhipädevusel põhinevad lahendused: anduritehnoloogia, tarkvara ja teenused.

Waiblingen, Saksamaa – maailmas on kokku umbes 330 miljonit astmaatikut ehk üks inimene kahekümnest kannatab astma all. Nüüd on neil põhjust oodata üleilmset esmaesitlust: Bosch Healthcare Solutions GmbH siseneb meditsiinitehnoloogia turule tootega Vivatmo me. See on esimene hingamisanalüsaator, mis võimaldab astmaatikutel mõõta hingamisteede põletiku raskusastet kodust lahkumata. See tähendab, et nad saavad oma seisukorda regulaarselt jälgida, nagu diabeetikud, kes kontrollivad oma veresuhkrutaset. Vivatmo rakendus võimaldab salvestada andmed ja jagada neid oma arstiga, kes saab saadud väärtuseid analüüsida. Selle tulemusel on arstil võimalik ravi paremini kohandada vastavalt iga patsiendi vajadustele.

Tervishoiulahendusi pakkuv uus ettevõte

Uue tütarettevõtte Bosch Healthcare Solutions GmbH asutamisega teeb tehnoloogia ja teenuste tarnija esimese sammu kasvava meditsiinitehnoloogia turule sisenemiseks. 2015. aastal oli selle turu väärtus umbes 350 miljardit eurot, kusjuures iga-aastane kasv on umbes 3%. „Meie näeme asjade internetti kui paradigma muutust. See mitte ainult ei mõjuta meie igapäevast elu, vaid muudab ka igaveseks tervishoiu olemust,“ ütles Robert Bosch GmbH juhatuse esimees dr Volkmar Denner. „Meie eesmärk on kasutada ühenduvuse tehnoloogilist potentsiaali, et anda otsustav panus tervishoiu ja seeläbi miljonite inimeste elukvaliteedi parandamiseks. Boschi lahendused muutuvad tervishoiu igapäevaseks osaks.“

Põhipädevusele tuginevad tervishoiulahendused

Bosch Healthcare Solutions töötab välja ja turustab tooteid ja teenuseid tervishoiu edendamiseks. Ettevõtte peakorteris Waiblingenis, kus toodetakse ka seadet Vivatmo, töötab hetkel ligi 80 töötajat. Bosch Healthcare Solutionsi tooteportfell toetub tugevalt Bosch Groupi põhipädevusele: andurid andmete kogumiseks, tarkvara andmete hindamiseks ja sellisel andmete analüüsimisel põhinevad teenused. Kõikidel juhtudel on tootearenduse taga tugevad partnerid, kellel on rikkalikult kogemusi – kui Boschi korporatiivne uuringu- ja täiustatud tehniliste süsteemide sektor tagab teadusliku aluse uute toodete väljaarendamisel, siis Robert Bosch Hospital Stuttgartis toetab uute tervishoiulahenduste väljatöötamist ja katsetamist. „Bosch Healthcare Solutions kasutab Bosch Groupi konkurentsitult parimat pädevusvõrgustikku ja kogemusi. Tänu teadlaste, arendajate ja tööka meeskonna edukale koostööle viisime oma esimesed tooted esmasest ideest turustamiseks sobivale tasemele väga lühikese ajaga,” ütles Bosch Healthcare Solutions GmbH president Marc Meier.

Lisaks Vivatmole pakub Bosch Healthcare Solutions klientidele teisi tervishoiualaseid ja meditsiinitehnoloogilisi ühendatud tooteid ja teenuseid. Üks nendest on uus Vivatari rakendus, mis toimib kui virtuaalne kaaslane üksikute inimeste jaoks. Hädaolukorras on abi kutsumine sõrmepuudutuse kaugusel.

Tootevalikusse kuuluvad ka kõrgtehnoloogilised funktsionaalsed keraamikatooted, mida valmistatakse Boschi tehases Blaichachis, Saksamaal – need on eriti stabiilsed ja vastupidavad ning neid kasutatakse näiteks kirurgiliste vahendite valmistamiseks. Siin saab Bosch Healthcare Solutions kasutada oma emaettevõtte tootmiskogemust: nimelt on Boschil ligi saja aasta pikkune kogemus keraamika kasutamises autotööstuses.