Bosch käivitab Hiinas automaatjuhtimise programmi

24.04.2017 | | Ettevõtte uudised

• Koostöölepingud ülitäpsete kaartide alal AutoNavi, Baidu ja NavInfoga
  • "Automaatne juhtimine on võimalik vaid ülitäpsete kaartide abil," räägib Boschi juhatuse liige dr Rolf Bulander.
  • Bosch viib automaatsed testsõidukid Hiina teedele koos Baidu internetikontserniga.
  • 2016. aastal edestas Bosch Mobility Solutions Hiinas turu kasvutempot, müügikäive suurenes 23,5%.empot, müügikäive suurenes 23,5%.
  • Messil Auto Shanghai esitleb Bosch oma nägemust pingevabast, õnnetustevabast ja heitmevabast liiklusest tulevikus.

Shanghai – Selleks, et isesõitvad autod Hiinas hoo sisse saaksid, on ikkagi vaja head ideed, kuidas genereerida ülitäpseid ja väga ajakohaseid kaarte. Bosch tahab seda muuta ja kirjutas alla koostöölepingud Hiina internetikontserniga Baidu ning kaardifirmadega AutoNavi ja NavInfo. Üheskoos töötavad kõik neli partnerit lahenduse leidmiseks, mis võimaldaks neil kasutada sõidukites olevate Boschi radari ja videoanduritega kogutud teavet kaartide genereerimiseks ja uuendamiseks. "Isesõitvad autod pole ilma ülitäpsete kaartideta võimalikud – ei Hiinas ega kuskil mujal maailmas," ütles Auto Shanghai eel Robert Bosch GmbH juhatuse liige ja liikluslahenduste ärisektori juhatuse esimees dr Rolf Bulander. Bosch on sihiks seadnud avatud, standarditud lähenemisviisi. Automaatsõidukid kasutavad Boschi anduritega kogutavaid andmeid oma asukoha määramiseks, mis on automaatjuhtimise seisukohalt hädavajalik. Need andmed on ühilduvad kolme partneri kaardiandmetega. Bosch, AutoNavi, Baidu ja NavInfo tahavad oma lahendust esitleda juba enne aasta lõppu.

74 protsenti hiinlastest tahavad automaatset juhtimist kasutada peatselt

Bosch ja Baidu internetikontsern lähevad veel sammu võrra kaugemalegi. Üheskoos on nad Jeep Cherokee baasil ehitanud testsõiduki osaliselt automaatseks juhtimiseks Hiina maanteedel. Testsõiduk on varustatud hulga Boschi komponentidega. Muuhulgas on seal viis radariandurit ja mitmeotstarbeline kaamera keskkonnatuvastuseks, ESP pidurijuhtimissüsteem ja elektrooniline roolivõimendi. "Automaatne juhtimine on Boschi jaoks globaalne teema," ütles Bulander. "Saksamaa, USA ja Jaapani järel saab Hiinast nüüd meie neljas katsepiirkond." Maailma suurima autoturuna, kus aastas toodetakse ligikaudu 28 miljonit sõidukit, on Hiina ühtlasi oluline müügiturg automaatjuhtimistehnoloogiatele. Hiina tarbijad on juba praegu selle teema suhtes väga avatud. Kuues riigis Boschi poolt korraldatud esinduslikus uuringus teatas 74 protsenti küsitletud hiinlastest, et neile meeldiks automaatse juhtimise kiire turuletoomine nende kodumaal. Võrdluseks: Saksamaal oli see näitaja 33% küsitletutest, USA-s aga 31%.

Bosch kasvab Hiinas automaatika, ühenduvuse ja elektrifitseerimise toel

Siiski on automaatne juhtimine vaid üks Boschi potentsiaalsetest kasvuvaldkondadest Hiinas. Messil Auto Shanghai esitleb firma oma kontseptuuringut selle kohta, kuidas võiks ühenduvus muuta auto tühipaljast transpordivahendist juhi isiklikuks assistendiks. Kaasaegsed kuvamisvahendid ja kasutajaliidesed rõhutavad automaatse ja ühendatud juhtimise eeliseid ja viivad meid tulevikus turvalise ning pingevaba liikluse poole. Bosch on valmis ka jõuseadmete tehnoloogia ja elektrifitseerimise valdkondade kasvuks. Kohandatud bensiini ja diislikütuse otsepritsesüsteemidega, hübriid- ja elektriautodele mõeldud süsteemilahenduste ja CNG jõuseadmete moodulkontseptiga saab Bosch aidata Hiina tootjatel täita Hiina6 heitmestandardeid.

Bosch Mobility Solutions edestas 2016. aastal Hiina turgu

Hiina on Boschi jaoks ühtaegu tähtis ja väga edukas turg. 2016. aastal saavutas tehnoloogia ja teenuste müüja Hiinas oma liikluslahendustega 66,3 miljardi RMB (9 miljardi euro) suuruse käibe. Eelmise aastaga võrreldes tähendas see 23,5% kasvu. Samal perioodil kasvas Hiina autoturg 14%. "Hiina on ja jääb meile kasvu sünonüümiks. 2016. aastal tegime siin 20 protsenti oma liikluslahenduste sektori müügikäibest," ütles Bulander. Hetkel annab Bosch Hiina 21 tootmisobjektil Hiina liikluslahenduste sektoris tööd enam kui 34 000 inimesele. Nende seas on üle 4600 arendaja, kes töötavad 12 Boschi tehnoloogiakeskuses kohalikule turule suunatud innovatsiooni nimel.

TUTVUGE BOSCHIGA MESSIL AUTO SHANGHAI 2017

Loosungiga "Nutikam liiklus" näitab Bosch 19-28. aprillil 2017 messil Auto Shanghai oma ideid selle kohta, kuidas tuleviku autost saab juhi isiklik assistent. Tehnoloogia ja teenuste ettevõtte stend hallis 5.1 esitab ühtlasi oma nägemust pingevabast, õnnetustevabast ja heitmevabast liiklusest tulevikus.