Värkvõrgu võtmetehnoloogia – Bosch rajab Saksamaale Dresdenisse uue pooljuhtide tehase

30.06.2017 | | Ettevõtte uudised

Miljardi euro suurune investeering 12-tollisesse tehnoloogiasse

Stuttgart ja Dresden, Saksamaa – Jätkates oma suuri investeeringuid Saksamaal, kavatseb Bosch ehitada Dresdenisse pooljuhtplaatide tehase. Värkvõrgu (IoT) ja mobiilsusrakenduste levimise põhjustatud nõudluse rahuldamiseks on uus tehas mõeldud 12-tollistel pooljuhtplaatidel põhinevate kiipide tootmiseks. Kõrgtehnoloogilise tehase ehitamine on kavas lõpetada 2019. aasta lõpus. Pärast käivitusfaasi algab tootmine tõenäoliselt 2021. aasta lõpus. Koguinvesteering tehasesse on ligikaudu üks miljard eurot.

„Uus pooljuhtplaatide tehas on Boschi suurim ühekordne investeering firma enam kui 130-aastase ajaloo jooksul,“ ütles dr Volkmar Denner, Robert Bosch GmbH juhatuse esimees.

Dresdenisse luuakse 700 uut töökohta. „Pooljuhid on kõigi elektroonikasüsteemide peamised komponendid. Ühenduvuse ja automatiseerituse kasvades kasutatakse neid üha enamates valdkondades. Meie pooljuhtide tootmisvõimsuse suurendamisega loome endale tugeva aluse tulevikuks ja oma konkurentsivõime suurendamiseks,“ ütles Denner. PricewaterhouseCoopersi uurimuse kohaselt kasvab üleilmne pooljuhtide turg aastani 2019 enam kui 5% aastas, kusjuures eriti tugevalt kasvavad mobiilsuse ja IoT turusegmendid.

Rohkem teavet: www.bosch-media.com