Digitaalvaldkonna tippkohtumine Tallinnas: Nokia ja Bosch uurivad tulevikutehaste tarbeks andmekiirteed

02.10.2017 | | Ettevõtte uudised

Uus 5G standard tähendab mobiilse andmeside kiiruste kümnekordset kasvu alates 2019. aastast.

Stuttgart / Tallinn – Masinsuhtlus reaalajas: digitaalvaldkonna tippkohtumisel Eestis, Tallinnas, teevad Bosch ja Nokia esitluse, mis ühendab peatselt kasutusele tuleva 5G mobiilsidestandardi Industry 4.0 lahendustega. 5G tõstab mobiilsidevõrkudes praegu võimalikku maksimaalset edastuskiirust kümme korda, enam kui kümne gigabitini sekundis. Enamgi veel, standard parandab ka reaalajas jõudlust ning eriti edastuse töökindlust. Mõlemad parameetrid on oluliseks eelduseks tehastes ja tootmisliinidel sadade miljardite nutikäiturite ja andurite juhtmevabaks ühendamiseks ning tootmises tekkivate hiiglaslike andmemahtude töötlemiseks. Samal ajal on ülikiire andmeedastus oluline tingimus ettevõtete jaoks nii Euroopas kui kogu maailmas. "Industry 4.0 ei tunnista piire," ütles dr Stefan Assmann, kes vastutab Boschis võrgustatud tööstuse eest.

"Koostöös Nokiaga uurime juba praegu seda potentsiaali, mille 5G suur sagedusvahemik tuleviku tehaste jaoks avab," rääkis Rolf Najork, Bosch Rexroth AG president. Ajami- ja juhtimistehnoloogiale spetsialiseerunud, täielikult Boschile kuuluv tütarettevõte valmistas esitluse koostöös Boschi teadus- ja arendustiimi ja Nokiaga.

"5G on see, mis Industry 4.0 võimalikuks muudab. See on esimene juhtmevaba tehnoloogia, mis suudab traatvõrku kõigis tööstusrakendustes asendada ning lubab tootmise erakordset paindlikkust, väiksemaid kulusid ja loob turvalisema töökeskkonna. Koos meie partneri Boschiga uurime uusi võimalusi, mida 5G neljandale tööstusrevolutsioonile pakkuda saab," ütles Nokia 5G-tehnoloogia ja turuuuringute juht Hannu Nikurautio.