Bosch asutab nutikodu jaoks uue ettevõtte

08.12.2015 | Bosch Group | Ettevõtte uudised

• Suurem ohutus ja mugavus ühest allikast
  • Esimeste nutikoduseadmete esitlus tarbeelektroonikamessil CES 2016

• Uus Boschi nutikodusüsteem võimaldab ühe rakenduse kaudu juhtida näiteks kütmist ja valgustust
  • Keskendumine andmekaitsele ja -turbele
  • Stefan Hartung: „Oluline strateegiline samm vahendite ühiskasutuse ja nutikodu jaoks mõeldud lahenduste mitmekesistamise suunas.”

Stuttgart, Saksamaa – Bosch tugevdab oma positsiooni nutikodu jaoks mõeldud lahenduste valdkonnas. Alates 1. jaanuarist 2016 koondatakse vastloodud tütarettevõttesse Robert Bosch Smart Home GmbH ettevõtte nutikoduga seotud tegevused, sh seonduva tarkvara ja andurisüsteemiga seotud pädevus. Tulevikus pakub uus ettevõte ühest allikast paljusid ühendatud kodudele mõeldud tooteid ja teenuseid: näiteks uut lahendust, mis teavitab sissemurdmisest ja aitab juhtida kütmist, et säästa energiat. Alates 2016. aasta jaanuarist saavad kliendid tellida veebist esimesed Boschi tooted selles valdkonnas. Siia kuuluvad Boschi nutikas kodukontroller, nutikas termostaat ja kontakt uste või akende jaoks. Esmaesitlus on tarbeelektroonikamessil CES, mis toimub 6.-9. jaanuaril 2016 Las Vegases. Boschi nutikodulahendused on suunatud ülisuurele turule ‒ turuekspertide andmetel kasutatakse 2020. aastaks nutikodutehnoloogiat 230 miljonis kodus, st peaaegu 15% kõikidest majapidamistest maailmas.

Oluline äripotentsiaal

„Boschi nutikodudele keskendunud tütarettevõtte loomine on oluline strateegiline samm vahendite ühiskasutuse ja nutikodu jaoks mõeldud lahenduste mitmekesistamise suunas. Nutikodud pakuvad uusi teenuseid, mis lihtsustavad nendes elavate inimeste elu, ja nendes on oluline äripotentsiaal,” ütles Robert Bosch GmbH juhatuse liige dr Stefan Hartung, kes vastutab energia- ja ehitustehnoloogia tegevusvaldkonna eest.

„Boschi nutikodusüsteemi on lihtne paigaldada ja kasutada ‒ üks süsteem, üks rakendus, üks kasutajakogemus. Meie lahendused vabastavad kasutajad väsitavatest rutiinsetest kohustustest, pakkudes neile suuremat mugavust ja turvalisust,” lisas Stuttgardis asuva ettevõtte Robert Bosch Smart Home GmbH tulevane tegevdirektor.

Andmekaitse ja –turve kui ülim prioriteet

Boschi nutikodulahendused vastavad kõrgeimatele andmekaitse ja -turbe nõuetele. Nende standarditega arvestatakse kohe alates tootearendusprotsessi algusest. Selle tagamiseks asutas Bosch tooteturvalisusega tegeleva pädevuskeskuse. Klientidele ja kasutajatele on tagatud täielik läbipaistvus ning nad otsustavad ise, kuidas nende andmeid kasutatakse.

Uued teenused ja uus rakendus muudavad elu lihtsamaks

Tänu Boschi nutikodusüsteemi lahendustele piisab ühest platvormist kütmise, valgustuse, suitsualarmide ja seadmete kodus ühendamiseks. Kõiki neid saab juhtida lihtsalt läbi nutitelefoni või tahvelarvuti. Selle süsteemi süda on Boschi nutikodu kontroller – keskjuhtimisseadis, mis ühendab komponendid teineteise ja internetiga. Tulevikus saavad kasutajad Boschi nutikodurakenduse abil kombineerida üksteisega mitteseotud seadmete põhifunktsioone. Näiteks ukse- ja aknakontaktid annavad teada, kas aken on lahti ning kui see on nii, saab süsteem vastavas toas kütte välja lülitada, seda vastavalt kasutaja eelistustele. Lisaks sellele saavad kasutajad igal ajal ja igal pool vaadata oma nutitelefonist, kas uksed ja aknad on lahti või kinni. Ukse- ja aknakontaktide lahenduse tulevastes versioonides aktiveerib süsteem alarmi, kui aken või uks murtakse lahti siis, kui elanikku ei ole kodus. See tähendab, et enam ei ole vaja kasutada eraldi häiresüsteemi.

Teiste tootjate seadmetega ühilduv

Ühilduvusest rääkides usub Bosch, et avatud standardid ja avatud platvormid muudavad tehnoloogia võimalikult kasutajasõbralikuks. Sellepärast on Boschi nutikodusüsteem modulaarne ja laiendatav ning seda on lihtne ühendada teiste tootjate ühilduvate seadmetega.

Uus veebikauplus

Esimesi Boschi nutikodutooteid saab tellida alates 1. jaanuarist 2016 veebilehel www.bosch-smarthome.com.