Bosch võitis CES 2016 innovatsiooniauhinna sõidukite audio/video kategoorias

16.11.2015 | | Ettevõtte uudised

• Ekraan muudab kujutised kombatavalt tajutavaks
  • Bosch esitleb tarbeelektroonikamessil CES 2016 uut kombatavate elementidega puuteekraani
  • „Puuduta ja tunne“: tänu pinnastruktuuri erinevustele saab puuteekraani nuppe eristada tunde järgi
  • Erinev sõrmesurve käivitab eri funktsioonid
  • CES 2016 innovatsiooniauhinna võitja

New York / Hildesheim. 10. novembril 2015 tunnustati Boschi väljatöötatud kombatava tagasisidega puuteekraani CES 2016 innovatsiooniauhinnaga sõidukite audio/video kategoorias. Selle puuteekraani eriomadused: tänu kombatavale tagasisidele saab kasutada infomeelelahutuse rakendusi, näiteks navigeerimist ja raadio või nutitelefoni funktsioone interaktiivselt. Puuteekraanile kuvatud nupud tunduvad reaalsete nuppudena, nii et rakenduste kasutamise ajal saavad kasutajad klaviatuuril orienteeruda ilma sellele vaatamata. Nad saavad hoida pilgu teel palju pikemalt, mis parandab oluliselt sõiduohutust. „Uus puuteekraan ühendab mehhaaniliste nuppude lihtsa kasutamise puuteekraani eelistega, suurendades märkimisväärselt kasutamismugavust,“ ütles Boschi auto multimeedia divisjoni president Manfred Baden. „Innovatiivne tehnoloogia pakub kõike, mis on vajalik selle kiireks turueduks.“ CES innovatsiooniauhindadega, mida toetab Tarbetehnoloogia Assotsiatsioon CTATM, tunnustatakse parimaid tooteid enne iga-aastast messi. Varem on Bosch saanud Best-of-CES auhinna Chevrolet MyLink süsteemi eest autotehnoloogia kategoorias 2013. aastal.

Tundlikkus otse sõrmeotste all tagab suurema sõiduohutuse

Uus puuteekraan pakub interaktsiooni ainulaadset vormi. Puudutamisel reageerib ekraan kombatavate elementidega ning ühtlasi nähtavate ja kuuldavate signaalidega.

Tänu erinevustele pinnastruktuuris tunnetavad juhid puuteekraani, ilma et vaataks nuppe või käivitaks kohe tegevuse. Kareda, sileda ja tasase mustriga pinnad tähistavad erinevaid nuppe ja funktsioone. Virtuaalnupp ei aktiveeru enne, kui kasutaja vajutab seda tugevamalt. Kasutajatele tundub, et nad vajutavad tavalisi mehhaanilisi nuppe. Välimuselt ei erine kombatavate elementidega puuteekraan siiski tavapärasest ekraanist.

Puuteekraan tuvastab ühtlasi sõrmesurve tugevuse ja aktiveerib vastavalt erinevaid funktsioone. Kerge surve käivitab näiteks abifunktsiooni; erinevat survet rakendades saavad kasutajad kontrollida, kui kiiresti või aeglaselt nad teksti kerivad. Et juhid tunnetavad nuppe, siis näiteks nupule vajutamisel raadiojaama vahetamiseks ei ole vaja enam klaviatuurile vaadata ja juhi pilk püsib rohkem teel. Puuteekraan on varustatud kahe anduriga: tavaline puuteandur ning teine andur, mis mõõdab sõrmesurve tugevust. Erinevate pinnastruktuuride loomiseks on kasutatud spetsiaalset tarkvara ja pinge mehaanikat.