Konverents Bosch ConnectedWorld IoT Berliinis: Asjade internet ühest allikast: Bosch võtab oma asjade interneti teenuste jaoks kasutusele pilve

11.03.2016 | | Ettevõtte uudised

• Boschi tegevdirektor Denner: „Bosch IoT Cloud on oluline verstapost“
  • Põhitähelepanu privaatsusel ja andmete turvalisusel
  • Bosch IoT Cloud suurendab Saksamaa innovaatilist tugevust
  • Tarkvaraalane pädevus ja IT-taristu on märkimisväärsed konkurentsieelised

Berliin ja Stuttgart. Bosch võtab oma veebipõhiste teenuste jaoks kasutusele pilve. Bosch IoT Cloudis (asjade interneti pilves) käitab rahvusvaheline tehnoloogiapakkuja mitmesuguseid rakendusi oma ühendatud mobiilseadmete ning ühendatud tööstus- ja ehitusettevõtete jaoks. Esimene pilv asub Saksamaal. „Tänase seisuga pakume ühest allikast kõike seda, mida on vaja ühendatud maailma jaoks. Bosch IoT Cloud on viimane pusletükk meie tarkvaraalase pädevuse terviklikkuse tagamisel. Nüüd oleme ühenduvuse ja asjade interneti täisteenuse pakkuja,“ kinnitas Boschi tegevdirektor Volkmar Denner kolmapäeval Berliinis toimunud konverentsil Bosch ConnectedWorld. Bosch on ainus ettevõte maailmas, kes tegutseb asjade interneti kõigil kolmel tasandil. Bosch Group pakub ühenduvuse võimaldamiseks selliseid võtmetehnoloogiaid nagu ja tarkvara ning samal ajal töötatakse selle põhjal välja uusi teenuseid. „Ühendatud lahenduste edu võti on nende skaleeritavus. Vajadusel peavad ärimudelid suutma kiiresti laieneda. Tänu Bosch IoT Cloudile on Boschil nüüd olemas vastav taristu. Me näeme seda olulise verstapostina Boschi jaoks,“ sõnas Denner, kes vastutab Boschi juhatuses ka teadustegevuse ja tehnoloogia täiustamise eest. Bosch IoT Cloud hõlmab tehnilist taristut ning platvormi ja tarkvara pakkumisi. Esmalt kasutab tehnoloogia ja teenuste pakkuja seda oma ettevõttesisesteks lahendusteks. Alates 2017. aastast tehakse see teenusena kättesaadavaks ka teistele ettevõtetele.

Saksamaal asuv pilv

Denner rõhutas, et pilve paigutamine Saksamaale oli teadlik otsus. „Paljud ettevõtted ja tarbijad tõdevad, et mure turvalisuse pärast takistab neid kasutamast pilvetehnoloogiaid ja ühenduvuse lahendusi. Bosch IoT Cloud on vastus nendele muredele.“ Bosch käitab oma asjade interneti pilve enda andmetöötluskeskusest, mis asub Stuttgarti lähedal. Denner selgitas: „Tarbijad tahavad teada, kas nende andmed on kaitstud ja turvatud. Sel põhjusel pakume oma tarbijatele alati kõrgtasemel turvalisust.“ Selle õiguslikuks aluseks on Saksamaa ja Euroopa andmekaitsealased õigusaktid.

Ühendatud maailma aju: Bosch IoT Suite

Bosch IoT Cloudi tarkvara keskmeks on ettevõtte enda IoT Suite. See tuvastab kõik võrku lubatud objektid, koordineerib andmevahetust ja toetab teenuste ning ärimudelite rohkust. Suur andmehaldus võimaldab analüüsida tohutuid andmehulki. „Bosch IoT Suite on ühendatud maailma aju. See pakub kõiki funktsioone, mis on vajalikud seadmete, kasutajate ja ettevõtete ühendamiseks,“ selgitas Denner. Bosch IoT Suite’is saab hoida automaatsete otsuste reegleid – näiteks millal tuleb aru anda kulumismustritest ja võtta ennetavad meetmed seadmete hooldamiseks. Bosch ja tema kliendid kasutavad juba mitmeid sellel platvormil põhinevaid lahendusi ja projekte. Bosch IoT Cloud ühendab hetkel enam kui viite miljonit seadet ja masinat.

Boschi kompetents asjade interneti valdkonnas ühendatud maailma jaoks

Kõneledes konverentsi 800 delegaadile, rõhutas Denner, et seda digitaalset transformatsiooni ei tohiks mõista ohuna. „Digitaalne transformatsioon ja üha suurenev ühenduvus tähendab meie jaoks tohutuid võimalusi.“ Esmajoones pakub see tugeva tööstusbaasi ja esmaklassilise riistvarapädevusega ettevõtetele potentsiaali arendada oma traditsioonilist tegevust ja lisaks sellele ka siseneda täiesti uutesse valdkondadesse. „Põhitingimus selleks on omada ettevõttesisest tarkvara ja IT-oskusi. Bosch on seda võimekust arendanud paljude aastate jooksul.“

Lai valik võimalusi ja ärimudeleid

Ettevõte on juba turule toonud mitmeid tooteid ja lahendusi ühendatud maailma jaoks. Näiteks Bosch Smart Home System (nutikas kodusüsteem) teavitab kasutajaid kodu temperatuurist ja võimaldab seadeid muuta, ise alles teel olles. Veel üks lahendus, mis töötab Bosch IoT Cloudis, on mõeldud küttesüsteemi hooldustehnikute jaoks. See annab neile kaugjuurdepääsu volitatud Boschi küttesüsteemidele, et katkestuse korral käivitada veaotsing. See tähendab, et nad saavad vajalikud osad kohe kaasa võtta ja probleem lahendatakse ühe külastusega. Klientide eelis on madalamad hoolduskulud.

Bosch IoT Cloudi leiavad tee ka anduriandmed sparglipõldudelt. Farmerid saavad suurendada oma saaki ja toodangut, kui nad teavad pinnase täpset temperatuuri. Stuttgarti pendelrongide võrgustiku kaudu genereerib Bosch IoT Cloud ka online-kaardi vabadest soodusparkla kohtadest. Andurid tuvastavad vabad parkimiskohad ja saadavad selle teabe pilve, kus see lisatakse reaalajas kaardile, mida kasutajad saavad oma nutitelefonist vaadata. Teine näide on reserveerimisega parkimisteenus veoautojuhtidele. Kui juhid otsivad puhkeala, kuhu parkida, saadab auto oma asukoha andmed Bosch IoT Cloudi. Seejärel reserveerib see läheduses oleva vaba parkimiskoha ja teavitab sellest juhti. „Need näited tõestavad, et edukate asjade interneti ärimudelite aluseks on nutikalt ühendatud seadmed, mida täiendavad teenused meie asjade interneti pilvest. Ühendatud lahendused aitavad parandada inimeste elukvaliteeti ja säilitada loodusressursse,“ lisas Denner.

Taust

Pilvandmetöötlus

Pilvandmetöötluses ei toimu andmete ja programmide hoidmine enam mitte kodu- või kontoriarvutites, vaid hoopis pilvandmetöötluskeskuses. Keskuse operaator vastutab turvalisuse ja funktsioonide eest, teeb kättesaadavaks nõutavad andmetöötlusmahud ning tagab vajalikud programmid, andmeturbe ja varukoopiad. See vabastab kliendid paljudest kulukatest ja aeganõudvatest ülesannetest. Pilvetehnoloogia ja pilveplatvormid tagavad rakenduste kiire ja lihtsa skaleeritavuse.

Bosch ConnectedWorld – koht, kus eri sektorid kohtuvad rakenduste arutamiseks

Bosch ConnectedWorld on iga-aastane konverents asjade interneti teemadel. Sel aastal kohtuvad ligi 800 rahvusvahelist spetsialisti Berliinis, et rääkida rakenduste praegustest kasutusvaldkondadest ja uutest ärimudelitest. Esitledes edukaid näiteid, on konverents hea tõendus selle kohta, kuidas visioon asjade internetist on saanud tegelikkuseks.