Bosch Türgis

This Flash Video Player requires the Adobe Flash Player.

Bursa: Koduks Euroopa parimale kvaliteedijuhtimisele

Boschi Bursa tehas on saanud juba hulga auhindu - eriti kvaliteedijuhtimise alal. Uusimaks tähtsündmuseks on EFQM Award. 2008. aasta lõpus anti Türgi tehasele see Euroopa kõrgeim kvaliteedijuhtimise auhind. Enamgi veel, selle auhinna oli tehas 2003. aastal korra juba võitnud.

EFQM tähendab Euroopa kvaliteedijuhtimise sihtasutust. See mittetulundusorganisatsioon asutati 1989. aastal ning sellel on umbes 700 liikmesfirmat.

EFQMi meetodid asetavad kvaliteedi kõigi äriprotsesside keskmesse. Mudeli orienteeritus pikaajalisusele aitab parandada arusaamist sellest, mis on oluline, seda eriti majanduslikult keerulistel aegadel. Selle iga-aastase auhinna tarbeks hindab rahvusvaheline kohtunike kogu kandidaate üheksa erineva kriteeriumi ning enam kui kolmekümne alakriteeriumi alusel.

Hinnatakse ettevõtte juhtimist ja juhtkonda tervikuna, samuti äripoliitikat, strateegiat, töötajate juhtimist, ressursikasutust ning tegevusprotsesse. Oma hinnangutes võtavad EFQM eksperdid arvesse ka klientide ja töötajate rahulolu, sotsiaalset mõju ning tegevustulemusi. Bosch Bursa on nüüd kohtunikke veennud juba teist korda. Kõigis kategooriates.