Investeerime rohelistesse ideedesse

This Flash Video Player requires the Adobe Flash Player.

Investeerime rohelistesse ideedesse

Kui osalus uutes ettevõtetes maksab dividende enam kui ühel moel.

„Ma märkan oma väikese silmaga midagi ... rohelist.“ Paljud head lastemängud saavad alguses lihtsast eeldusest ning just selle pärast kujunevad millekski põnevaks. Seetõttu on peaaegu loogiline võrrelda ettevõtte asutamist lastemänguga. Ka see saab tihti alguse lihtsast ideest, mis seejärel areneb ja võtab kuju. Mida rohkem on mängijaid, seda põnevamaks võib minna ja see kehtib nii laste mängudes kui ettevõtte loomisel. Kus me siis märkame midagi rohelist?

Boschi peakontorit Stuttgartis, Schillerhöhes ümbritseval alal on peaaegu kõik roheline - nii kaugele kui silm seletab, pole peaaegu midagi peale puude. Ka paljud Boschi teadlased märkavad rohelist. Ligi 45 protsenti uurimis- ja arenduskulutustest on eraldatud toodetele, mis säästavad energiat ja ressursse.

Nende hulka kuuluvad rohelised nõudepesumasinad, rohelised küttesüsteemid ja rohelised valguselemendid. „Aga issi, kas meie nõudepesumasin pole siis valge?“ „On küll, aga asi on selles...“ Ja siis lähebki põnevaks.

Kes veel märkab midagi rohelist? „Meie märkame rohelisi valguselemente,“ ütleb Heliatek. „Meie märkame liitiumoonakusid,“ ütleb Samsung. „Meiegi märkame midagi rohelist,“ ütleb GreenPeak, „nimelt juhtmevaba tehnoloogiat, mis end ise toidab.“ „Hmm,“ ütleb Bosch, „meiegi oleme sellele mõelnud. Rääkige meile lähemalt ja võib-olla saame töötada koos, et teha veel enam asju roheliseks.“ Ja nüüd läheb ka firmade jaoks põnevaks.