Bosch ja Daimler demonstreerivad juhita parkimist reaalsetes tingimustes

25.07.2017 | Bosch Group | Ettevõtte uudised

Maailma esmaesitlus toimub Mercedes-Benzi muuseumi parkimismajas

• Mercedes-Benzi muuseumi parkimismajas on pilootprojektina käivitatud automaatne nutitelefoni põhine parkimisteenus.

• Bosch tarnib taristu, autotehnoloogia on Daimlerilt.

• Juhita parkimine säästab aega ja vähendab stressi.

Stuttgart, Saksamaa – Käsitsi parkimine on nüüd minevik. Bosch ja Daimler on Stuttgartis Mercedes-Benzi muuseumi parkimismajas muutnud automaatse parkimisteenuse reaaluseks. Juhid võivad nüüd nutitelefonist antava korraldusega parkida auto automaatselt määratud kohale, ilma et sõidukite liikumist oleks vaja jälgida. Automaatne parkimisteenus on oluline verstapost teel autonoomse juhtimise poole. Pilootlahendus Mercedes-Benzi muuseumi parkimismajas on maailma esimene taristupõhine lahendus täisautomaatseks parkimiseks reaalsetes tingimustes nii juhiga kui ka ilma juhita. Alates 2018. aasta algusest võivad külastajad ise seda mugavat teenust muuseumi parkimismajas kogeda ning säästa aega, mis muidu kuluks parkimisele.

„Autonoomne juhtimine jõuab meie juurde kiiremini kui paljud arvavad. Juhita parkimine muuseumis näitab eredalt, kui kaugele on tehnoloogia juba arenenud,“ ütles dr Michael Hafner, Mercedes-Benz Carsi automaatse juhtimise ja aktiivse turvalisuse arendamise juht. „Intelligentse parkimismaja taristu ja selle sõidukitega ühilduvuse kasutamine on võimaldanud meil muuta juhita parkimise reaaluseks oodatust palju varem,“ ütles Gerhard Steiger, Boschi šassiisüsteemide juhtimise üksuse president.