Bosch kasvatas märkimisväärselt käivet ja puhaskasumit

01.02.2018 | | Ettevõtte uudised

2017. aasta oli hea äriaasta

• Käive kasvas ligi 78 miljardi euroni
  • Tegevustulem tõusis 5,3 miljardi euroni
  • Mobiilsuslahenduste ärisektor kasvab kiiremini kui autotootmine
  • New Industry 4.0 üksusel on 500 töötajat
  • Hulk lahendusi nutikale põllumajandusele ja nutikatele linnadele
  • Boschi CEO Denner: "Me tabasime ühenduvuse potentsiaali ära varakult ja teisendame selle nüüd äriliseks eduks."

Saksamaa, Stuttgart ja Ludwigsburg – 2017. aastal saavutas Bosch tugeva, 6,7% käibe kasvu. Esialgsete andmete kohaselt oli tehnoloogia- ja teenustefirma käive eelmisel aastal 78 miljardit eurot. Vahetuskurssidega kohandatuna tähendab see 8,3% kasvu. Vahetuskursside kõikumine mõjutas müügitulemusi negatiivselt ligikaudu 1,2 miljardi euro ulatuses. "Ületasime oma kasvuprognoose ja parandasime kasumlikkust. 2017. aastal oli meie käive suurem kui eales varem," ütles dr Volkmar Denner, Robert Bosch GmbH juhatuse esimees, kõneldes Saksamaal, Ludwigsburgis toimunud pressi infotunnis esialgsetest tulemustest. Oma uuendusvõime ja ühenduvusele keskendunud strateegia tagajärjel püsib ettevõte kasvukursil.

Denner selgitas: "Me tabasime ühenduvuse potentsiaali ära varakult ja teisendame selle nüüd äriliseks eduks." Intressi- ja maksueelne kasum majandustegevusest (EBIT) kasvas 2017. aastal ligi 5,3 miljardi euroni. See tähendab EBITi marginaali majandustegevusest 6,8%. Nagu selgitas professor Stefan Asenkerschbaumer, finantsjuht ja juhatuse aseesimees: "Boschi edu oma tuumikvaldkonnas rahastab tema jõupingutusi tõusta IoT-tehnoloogia ja mobiilsuslahenduste suurimaks pakkujaks." Eelseisvale aastale vaadates näeb ettevõte arvukaid võimalusi tuua ühenduvus üha uutesse valdkondadesse nagu tehased, hooned ja linnad, ning muuta mobiilsust. Denner rõhutas ettevõtte kultuuri teisenemise tähtsust digitaalsele üleminekule.

Bosch Group on üks juhtivaid globaalseid tehnoloogia ja teenuste pakkujaid. See annab tööd umbes 400 500 inimesele kogu maailmas (seisuga 31. detsember 2017). 2017. aastal oli ettevõtte käive 78 miljardit eurot. Selle tegevus on jaotatud nelja ärisektori vahel: Mobiilsed lahendused, Tööstustehnoloogia, Tarbekaubad ning Energeetika ja ehitustehnoloogia. IoT valdkonna liidrina pakub Bosch innovaatilisi lahendusi nutikodudele, nutilinnadele, ühendatud mobiilsuse ja ühendatud tööstuse tarvis. See kasutab oma kogemusi anduritehnoloogia, tarkvara ja teenuste alal, samuti omaenda IoT-pilve, et pakkuda oma klientidele ühendatud, domeeniüleseid lahendusi ühest allikast. Bosch Groupi strateegiline eesmärk on pakkuda innovaatilisi lahendusi ühendatud elu tarbeks. Bosch parandab elukvaliteeti kogu maailmas selliste toodete ja teenustega, mis on innovaatilised ja entusiasmi tekitavad. Lühidalt, Bosch loob tehnoloogiat, mis on "Leiutatud elamiseks." Bosch Groupi kuuluvad Robert Bosch GmbH ja selle ligikaudu 440 tütarettevõtet ning regionaalset ettevõtet umbes 60 riigis. Koos müügi- ja teeninduspartneritega katab Boschi globaalne tootmis- ja müügivõrgustik peaaegu kõiki maailma riike. Ettevõtte tulevase kasvu aluseks on selle innovaatiline tugevus. Boschi 125 asukohas üle kogu maailma töötab teadus- ja arendustegevuse alal 62 500 inimest.